Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

onsdag 28 september 2016

Loppisfynd i sommar

I år har jag börjat gå mer frekvent på loppisar och second hand för att leta roliga saker till främst trädgården, altanen, växthuset mm, d.v.s våra utemiljöer. Allt har inte kommit på plats och man får flytta runt det lite, tills det känns rätt. Gjorde många fynd; alla nedan kostade bara några tior.
Snygga vikter i järn som får stå någonstans ute. Har borstat med stålborste och förgyllt siffrorna lite.Korg i metallband, med plats för en ormbunke och en alunrot. Växterna får planteras ut nu och korgen får nytt liv nästa år.


En plunta i koppar som får hänga i mitt 'potting shed'.

Blomma i betong. Ganska stor, ca 20 cm hög. Köpte tre st och har dem hängande i min pergola.

Metallram på spegeln så den är tung. Har inte kommit på plats ännu.


Inget jag kan ha ute men ett trädgårdsmotiv kanske man kan säga. Ser ut som en fantasiväxt kombinerad med en insekt. Tavlan, som är en litografi, är av Karl Axel Pehrson, känd för att ha gjort guldbaggen, bl.a. Några tior för den också.
Jag har sökt på nätet för att få reda på vad motivet heter men inte hittat det. Någon som vet? Motivet är från 1981.

Detta var några av fynden, det blev många fler. 5 kommentarer:

 1. Du verden så mye fint du har fått kjøpt! Jeg likte spesielt godt litografiet, men jeg fant ikke noe mer ut om det jeg heller. Han har laget flere som ligner, men de er likevel ikke like.
  Sånne vekter husker jeg fra barndommen :)

  SvaraRadera
 2. Härliga och roliga fynd :D Det är kul med loppisar men tyvärr kommer jag sällan iväg på någon ! Fast det är kanske tur ;) Jag får vänta tills jag har städat vedboden och fått ordning på alla saker jag redan har sen så ! :D
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka roliga fynd du gjort - du har nog hittat mer än mig den här sommaren - hihi !
  Kommer att bli jättefint - gillar den hängande pluntan i koppar och spegeln. Dom kommer att tillföra mycket till miljön.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 4. Åh, gå på loppis kommer jag också göra när jag får mer tid. Betongblommorna, spegeln, metallkorgen, allting är jättefint! AVIS!
  Marta

  SvaraRadera
 5. Kul grejor du har hittat! Jag tror man måste öva lite så man får blick för vad som kan förgylla boplatsen och trädgården, jag är urdålig på det.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera