Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

onsdag 21 september 2016

Trench Hill; England

Näst sista trädgården från resan nyligen. Trench Hill är en privat trädgård, öppen för NGS utvalda datum. De tar också emot bokade grupper. Trench Hill ligger i en sluttning som namnet antyder. Här handlar det om utsikten - It is all about the view.
Hela trädgården vänder sig mot landskapet och blicken dras utåt hela tiden. Det finns massor med krukor, en stor köksträdgård, perenner, damm, träd och buskar och som sagt en fantastisk vy. Sedan tar de komposten på allvar också, det gillar jag.
Celia Hargrave med make David mötte upp och presenterade trädgården. Visst är det fantastiskt med alla dessa privatträdgårdar som man kan få besöka. Visningsträdgårdar är spektakulära men "hemma hos" är närmare vardagen.
Alla bilder nedan från 26 augusti.

Som sagt, i denna vackra trädgård handlar det mycket om utsikten också.

Vackert!

Huset omges av en terrass, ett conservatory och rabatter.

Celia och David hade mängder av krukor. Detta är bara en bråkdel.
cc
Ett Wedding-cake-tree eller Cornus controversa 'Variegata', Pagodkornell. Ganska vanligt i UK men mer ovanligt här hemma. Härdigheten i Sverige är zon I-(II). Växer i våningar.

En damm är nödvändigt. Men väldigt många trädgårdsdammar är gröna med dåligt vatten, bara några få har ett klart vatten.

Man måste bara gilla en trädgård med 7 stora kompostfack. Här tar man komposten på allvar.3 kommentarer:

 1. Det er en fantastisk udsigt. Den giver en ekstra dimension til haven.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 2. Så typiskt engelsk trädgård och vilken utsikt! Är väldigt glad att du har rapporterat allt med så fina foton!

  SvaraRadera
 3. Håller med om att det är privatträdgårdarna som är den allra största behållningen, särskilt när man själv är nybörjare och behöver handfasta tips. Visningsträdgårdarnas perfektionism kan avskräcka, det är något ouppnåeligt.
  Jag håller just nu på med att skörda min kompost, det är en sådan obeskrivlig lycka! Med 7 behållare är man nog självförsörjande.
  Utsikt och en snäll, odlingsbar sluttning är fantastiska grundförutsättningar.
  Marta

  SvaraRadera