Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

onsdag 14 september 2016

Wyndcliffe Court; Wales

Wyndcliffe Court Sculpture Gardens i Wales väntar på att upptäckas på allvar. Det skulle kunna bli precis hur fint som helst. Redan idag är det magiskt, men ganska eftersatt när det gäller en del byggnader som de gamla växthusen. Boningshuset byggdes 1922 och trädgården är anlagd i Arts and crafts-stil. Sedan 2013 är det en skulpturträdgård, dvs konst visas och säljs i trädgården. Den var utplacerad överallt men det gav en kul känsla. En vacker trädgård på en vacker plats. 
Vi skulle äta här så det blev inte så lång tid för trädgården. Hade gärna stannat längre, den krävde lite tid för att upptäckas tror jag. Många visningsträdgårdar är lite tillrättalagda men denna kändes genuin och som ett besöka hemma hos Henry Avray Tipping, chefredaktör för tidningen Country Life Magasine som var den som ursprungligen designade och lät bygga Wyndcliffe Court. 
Tyvärr verkar det som om de två konstnärer som hyr stället idag inte kommer överens med stiftelsen som äger Wyndcliffe Court så det kanske blir något helt annat här kommande år. 
Alla bilder nedan från 25 augusti 2016.


Ingången till trädgården. Skulpturen i form av ett huvud, liksom blommorna till vänster nedanför och den lilla figuren till höger är del av den ständigt förnyade skulpturutställningen. Allt kan köpas och priserna visas. 

Baksidan av huset med höstanemoner i överflöd. Terasssen uppe till höger var mycket fint placerad med utsikt över trädgården. Man kan fika och äta här.

Skulptur till salu. Mycket fint placerad.

Vackert. Skulpturhuvud nere till höger och flera andra konstverk utplacerade lite lagom diskret.Denna stiliserade blomma (?) i glas gillade jag.
c
Frökapslar i järn, helt i min smak.

Kanske lite mer åt det kitschiga hållet, och säkert inte frostsäker men man blir glad av den.

Stiliserade blommor i metall. Inte så diskreta kanske.

Växthus i förfall. Men tänk så fint det skulle bli om det kunde renoveras med muren i bakkant.

Växthuset väntar på att Törnrosa ska vakna. Gärna en prins med stor penningpåse också. Det kostar att rusta upp.
Dessa trädväsen eller trädtroll eller vad de kan kallas ser man ibland. Skulle passa hos mig. Detta var gjort i någon stenmassa och tydligt inspirerat av eklöv.  

Vacker grind och grindstolpar och som sagt ett väldigt fint ställe som skulle kunna blir hur vackert som helst med lite mer arbete (och pengar).

6 kommentarer:

 1. Kjære vene så vakkert det er der! Der kunne jeg nok ha vandret i mange timer :)
  Tretrollet var utrolig flott!

  SvaraRadera
 2. jag beundrade också det gamla växthuset.

  SvaraRadera
 3. WOW ! Nu väcks det stora habegär här :D Jag vill också ha murar och murade valv ! Oj,så mycket vackert ! Vilken magisk plats :D Den vackraste trädgården du har visat hittills ! Gillar det gamla och när man ser patina på stenar och byggnader en gammal trädgård har sin egen charm men jag hoppas precis som du att någon kommer att rusta upp växthuset och det andra så att det inte försvinner och vittrar bort helt ! Usch vad jag hade handlat där ! :D Eller förmodligen inte då jag kan tänka mig att priserna var höga.. men jag hade velat det i alla fall ;)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så vacker trädgård, har nog aldrig sett massplanterade höstanemoner, men oj så snyggt det var! Som rosa fjärilar. Tack för att du visade och hoppas de får råd att renovera växthusen.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Det er en spændende haverejse, du har været på. Havelågen er virkelig smuk - et helt kunstværk.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 6. Kan bara instämma i allt du skriver om denna trädgård.
  Älskar sättet att använda bergenian till rumsbildande syfte.
  Önskar er en fin helg!
  Marta

  SvaraRadera