Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

söndag 4 juni 2017

Bryan's Ground

En av de trädgårdar jag besökte på trädgårdsresan till England i maj var Bryan's Ground. En privat trädgård med alla de element en brittisk trädgård med självaktning bör ha inklusive en tydlig konstnärlig touch och ett stort hjärta för allt levande. Inte bara allt levande faktiskt. Ägarna Simon Dorrell och David Wheeler hade samlat en massa prylar man hittat i trädgården i samband med olika projekt. 
Alla bilder tagna den 11 maj 2017.

Här var förut en uppfart och på en uppfart har man bilen. Fult tyckte Simon och David och gjorde en grund, kurvig pool istället. Mycket finare. Tyvärr blir vattenkvalitén ganska dålig i grunda pooler om man inte jobbar mycket med att cirkulera och filtrera vattnet vilket förtar intrycket något. Det fanns ytterligare en formell pool och en naturlig damm. 

Simon tog emot och berättade om trädgården innan vi gick runt på egen hand. 

Husets baksida hade vida rabatter där växterna gick i cottage-stil och fick fröså sig lite fritt. Simon hade svårt att ta bort plantor som hade självsått sig, sa han. I denna omgivning var det fint men lite rensade han nog bort, det hade inte funkat annars. 

Huset var klätt med blåregn och rosor som var i sitt bästa flor när vi var där. 

Visst är det charmigt med ett lite extra torn vid sidan av huset.

Lite längre ut från huset fanns de obligatoriska klippta formerna. Man hade använt buxbom och idegran förstås men även hagtorn och andra buskar till strikt klippta former. 

Simon  och David samlade på allt de hittade på tomten när de gjorde sina projekt. Detta var bara en bråkdel.... De har bott här sedan 1994 och huset samt trädgården har en lång historia innan dess. Huset är från 1912. 
En del av alla "hittade" prylar. Figuren till höger skulle jag vilja ha; en gargoyle.

Det bor en konstnär och en publicist här. Med glimten i ögat har man placerat ut en del konstverk. Jag utgår från att det är en installation och inte en cykelparkering. Detta var ute i den mer vilda delen av trädgården. Det fanns ett ganska stort område med träd och woodland också.

En lite nyare installation. Harar/kaniner (hur ser man skillnad?) på stolpar!

Svårt att slå sig ner här. Simon hade nog inte hjärta att rensa bort de självsådda växterna och det bidrar till den romantiska stilen. 

11 kommentarer:

 1. Vilken annorlunda trädgård du fick se :)Gillade den omgjorda bilvägen men kanske de skulle haft någon form av cirkulation för vattenkvalitetens skull men det var snyggt :) Gillade också hararna/kaninerna på stolparna det var ju urhäftigt :)Gargoylen hade jag heller inte tackat nej till. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ja, det var litt av en hage! Så fint det var med de buede steinene til dammen. Orginalt og vakkert. Det var virkelig et flott sted. Jeg ønsker at jeg hadde klima til å ha blåregn, for de er så fine. Gargoyler ønsker jeg meg også :)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar de lekfulla inslagen och alla hittade saker. Första tanken är att allt verkar så helt, eller de har bara sparat hela saker. Det som hittas här är så gott som alltid trasigt eller sönderrostat.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hade sparat en massa skärvor och smådelar till allt möjligt också. Det brukar ju vara mest av det trasiga som du säger.
   //Helene

   Radera
 4. Hej Helene

  Tack för visningen - med humor och talang kommer man långt:)

  Ha en trevlig dag

  SvaraRadera
 5. Der var mange gode idéer i den have! Tak fordi du delte dine indtryk.
  Jeg synes virkelig indkørslen er blevet til et fint bassin, og holder meget af den måde buske og græs følger kanten af vandet. Meget gennemført.

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt ställe, kul att komma när allt är som finast, typ blåregn och rosor.
  Allt gott!

  SvaraRadera
 7. Vilket underbart reportage. Det är så inspirerande att få se hur andra får till det. Här handlar det om både konstnärskap och fantasi. Pengar tycks inte heller vara någon direkt bristvara ;-)
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 8. Häftig trädgård och blåregnet och rosorna på fasaden var ju bara helt underbara! Tror det är harar, de har öronen uppåt om jag fått lära mig rätt en gång i tiden.
  Tack för rundturen! :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 9. Hej Helene!
  En vacker trädgård, och visst är det vackrare men en kurvig bassäng än en garageuppfart. Blåregnet är helt fantastiskt. Roliga överraskningar med harar och cyklar. Tror att det är harar de har längre ben och öron än kaninerna.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 10. Rabatterne på husets bagside er smukke. Jeg kan godt lide, når planter får lov til at så sig selv hist og her. Men det kan let tage overhånd, og der bliver nok også luget lidt engang imellem.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera