Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

onsdag 3 maj 2017

Massverkan

Nu börjar det bli lite volym på blomningen så att man verkligen ser vårfärgerna. Tulpaner, narcisser, pärlhyacinter och mycket annat blommar i massor. Även prydnadskörsbären blommar. Vår på riktigt!

En av favorittulpanerna 'van Eijk'. Pålitlig och kommer åter varje år med fler lökar. Darwinhybriderna är pålitliga.

Thalia
'Thalia' är en ljuvlig och rent vit narciss som jag har många av i stora sjok.

Muscari latifolia
Bredbladig pärlhyacint är vackert tvåfärgad i blått och sprider sig lagom mycket. 

8 kommentarer:

 1. Visst känns det som det är vår på riktigt, nästan sommarvärme. Härligt hav av tulpaner. Satte många nya lökar, så jag hoppas att få se en riklig blomning. Än så länge är det bara blad. Thalian har inte heller börjat, den är en favorit. Köpte några färdiga att ha i krukor. Din pärlhyacint är fin, har den vanliga som spruckit ut på bara några dagar från ingenting.
  Ha det bra i vårsolen.
  Marika

  SvaraRadera
 2. Thalia er utrolig vakker! Den er så ren hvit som det går an.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också Thalia, tyvärr försvann min men jag skall göra ett nytt försök. Mycket vackert du har och planterat i mängd så det blir så effektfullt.

  SvaraRadera
 4. Vilken ljuvlig tulpan! Håller med dig om att Thalia är vacker den har jag också många av :) Nu är det verkligen vår, träd o buskar slår ut så fort nu att man nästan inte hänger med :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Jeg slutter også op om Thalia. Jeg kan godt lide dens spinkle vækst og rent hvide blomster. Med Darwintulipanerne kan man da kun blive glad af at se på, de står jo ligefrem og råber "se mig,"

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 6. Den vita narcissen är bara för snygg! Har inte hittat den här tyvärr,
  men ger inte upp än. Den tvåfärgade pärlhyacinten är också jättefin!
  Skön helg!

  SvaraRadera
 7. Ljuvligt! Någon har varit och tuggat på vårt berg...

  SvaraRadera
 8. Wow, vilken tulpanbild!! Helt ljuvliga tulpaner:) Kanske att jag skulle våga mig på tulpaner nu när jag "hittat" Trico Garden :)Thalia har jag och den är verkligen underbar men så stora grupper som du har jag inte (ännu:))Ha det gott/Monne

  SvaraRadera