Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

tisdag 2 augusti 2016

Clematis Huldine

Clematis 'Huldine' är väldigt fin; vit med härlig lyster. Men den kan lika gärna ses underifrån tycker jag. Då ser man den vackra teckningen. Blommar härligt nu. Har mer och mer gått över till vita eller ljusa Clematis. De mörka blommorna syns så dåligt bland buskar och annat de växer i.Huldine har vackert blanka blad som skimrar i solen. Den vita lystern ser lite olika ut i solljus och i skugga.Huldine växter i ett trätorn tillsammans med Clematis 'Jubileyni 71' (sett många varianter på stavningen av denna).

5 kommentarer:

 1. Så fin den er! Hvite clematis er det mange av, men Huldine har jeg ikke sett i salg her. Veldig fint med lyse og mørke clematis i sammen!

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra kort mot den blå himlen :) Det ser ut som små vattendroppar på henne...Stilig är hon...synd att Klematisarna inte trivs hos mig :(
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 3. Fantastiske billeder af clematisen og en blå sommerhimmel.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 4. Vilken duktig fotograf du är! Det räcker inte att motivet är snyggtom inte fotografen kan fånga det till fullo. Så vackra bilder på Huldine, jag ska nog satsa lite mer på clematis i fortsättningen.

  SvaraRadera