Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

tisdag 19 juli 2016

Växthustider

Snart ett år sedan växthuset blev klart så det är första odlingssäsongen nu. Det är såååå kul att ha ett. Vårt är en kombination av flera funktioner; växthus, fikaplats och "potting shed" där jag kan ha alla mina grejer och stå och fixa året runt. Odlar mest tomater i år liksom lite gurka och chili. På våren en massa fröplantor.
Mer om växthuset och bygget sommaren 2015Arbetsdelen har en bänk och hyllor till höger 
Fikaplatsen

Soligt hela dagen på fikaplatsen utanför växthuset. I år 5 olivträd som sällskap, dvs en liten olivlund.

4 kommentarer:

 1. Så mysigt ! Personligt och egenhändigt byggt slår ju alla färdigköpta med hästlängder men så ska man ju ha tid och kunskap också ;) Jag drömmer om ett stort växthus på ca 25-30kvm, vi har disskuterat att köpa ett färdigt ifrån någon firma i aluminium eller bygga eget med gamla fönster...problemet som jag ser det med ett eget byggt är väl underhållet framöver...så för och nackdelar disskuteras här än..fram och tillbaka :) Men känslan av ett "eget" är speciell :D
  Det måste vara underbart att nu få använda det fullt ut :)
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Så fint veksthus du har fått deg! Kjekt å kunne bruke det til flere ting. Jeg måtte google fika, for på norsk finnes det ikke noe helt likt ord :)

  SvaraRadera
 3. Så fint, Helene! Sittgruppen från Ikea passar perfekt! (Bordet har jag i svart och har också funderat på att köpa stolarna, men det blev en annan modell från Ikea)
  Håller med Elisabeth om att ett egenhändigt byggt växthus är något helt utöver det vanliga, men igår hade jag förmånen att sitta i en nybyggt standardmodell hos en väninna och det var inte fy skam heller. Tvärtom! Så här går också diskussionerna, platsen är sparad, fast jag håller på att tappa tålamod och vill snart anlägga om det inte blir något. Min mans svala intresse är ett stort hinder och jag känner att det är vid växthusbygge gränsen för min projektdrivkraft går. Om han bara inte var så händig som han är, men vad hjälper det om inte viljan finns. Nå ja, kostnaden är också ett "litet" problem, förstås. För ska det bli något så vill jag ha det rymligt och ordentligt.
  Fick mail från Bengt att resan blir av, så vi ses då!
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera
 4. Ert växthus med plats för både växter, fika och trädgårdsfixande är sååå fint! Kan inte hjälpas att jag är extra förtjust i egenbyggda växthus. (Det har jag visserligen inte själv, men väl ett trädgårdsrum i en bod bredvid.) Att ha en egen plats för fixande är guld värd! :)
  Kram Kristina

  SvaraRadera