Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

lördag 30 januari 2016

Pieris japonica 'Debutante' och andra små gröna tuffingar

Det var många vintergröna växter som var hårt nedtyngda av snö för någon vecka sedan och kallt var det också. Många såg ledsna ut. Idag har de rest sig och står gröna och fina igen. Några av de små vintergröna buskarna är särskilt värda att nämna som Pieris japonica 'Debutante och 'Little Heath' (japansk buskrosling), Ilex x meservae 'Little Rascal' (blå järnek) och  Leocothoe fontanesiana 'Makijaz' (finns inget svenskt namn)
Pieris japonica 'Debutante'. Grön och fin och upprätt trots att det är januari och att den varit begravd i kyla och snö. 
Samma buske i april.  

4 kommentarer:

 1. Pieris är ett mycket trevligt släkte tycker jag, det är underligt att inte fler har dem i sina trädgårdar :) 'Debutante' har vi inte men en hel del andra och fler lär det säkert bli :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Pieris japonica 'Debutante'verkar vara en mycket trevlig växt med sitt blanka bladverk, sin form och sin blomning. Skriver upp.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Hejsan!

  Har precis kommit in från ett arbetspass i trädgården och gått och beundrat den vackra buskroslingarna som är så fräscht gröna, odlingsvärda växter fast här hinner de aldrig blomma men det gör mindre. På våren när de nya bladen kommer är de otroligt vackra med gul eller rödaktig skiftning. `Little heath´ är den nyaste, planterad våren 2015 och ser hur fin ut som helst. Mycket odlingsvärda växter!

  SvaraRadera
 4. Tack för trevliga tips! Letade precis efter inspiration för en kunds räkning :-) Blir riktigt sugen på pierissläktet. Trevlig helg!

  SvaraRadera