Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

onsdag 6 januari 2016

London Garden Bridge - invigs 2018

Man måste beundra britterna för att de tar trädgård på så stort allvar och för att de utvecklar den hela tiden, samtidigt som de bevarar sitt kulturarv. De olympiska parkerna inför OS i London 2012 var några av de största nya anläggningarna på länge. Men nu kommer London Garden Bridge, som är finansiellt säkrad efter många osäkerheter. Invigning 2018 är det planerat. Träd, buskar, perenner mm i stor skala. High Line i New York är längre men detta är nybyggt, storslaget och förhoppningsvis fantastiskt. Bron över Themsen mellan Westminster och Lambeth är 366 m lång och skall bara kunna användas av fotgängare. Dessutom skall RHS skapa en ny trädgård kallad RHS Bridgewater i Salford utanför Manchester. Det blir RHS femte trädgård. Öppning planerad till 2019. Ny vurm för trädgård i UK eller bara storhetsvansinne?
London Garden Bridge, invigs 2018. Bilden från EveningStandard.

2 kommentarer:

  1. Det här blir ju magnifikt! Jag vill nätan boka biljett till London på en gång. Hur många miljoner man nu tänker investera i detta projekt, är jag övertygad om att det kommer att betala sig och bli turistmål nummer ett.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  2. Anette - England lockar ju alltid och visst är det kul med Projekt, med stort P.

    SvaraRadera