Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

måndag 1 juli 2019

Öppen trädgård 7 juli 12-16

Vi har öppen trädgård på söndag den 7 juli kl 12-16. Vi har öppet för den lokala föreningen trädgårdsamatörerna i Göteborg (TAG) men alla som har lust att komma förbi är välkomna. Det har blåst väldigt ett par dagar och ska fortsätta men jag hoppas att det mesta fortfarande ska stå upp på söndag. 
Visar ett par bilder från trädgården idag. 
Trädgårdsamatörernas information finns här. 
Varmt välkommen om du har tid och lust.

Det är ett bra ros-år i år. Mozart blommar fint. I mitten tronar en  vedkamin som vi har som reserv om det skulle bli ett längre strömavbrott. Fungerar fint hela året. Den ska få ett bättre fundament. 

Ghislaine de Feligonde har vuxit sig riktigt stor i år. En av mina favoritrosor.
Queen of Sweden, Austinros. Mycket vacker och med uppåtriktade blommor på stadiga stjälkar. 

Baksidan ska förstås städas lite inför söndag. 

En av mina favoritperenner är Gillenia. Blir vackrare och vackrare med åren. Bäst blir den i full sol där den blir stadig och bra. Råden brukar annars vara att den ska stå i halvskugga. Men där faller den bara omkull.  

En del clematis är fina medan andra är angripna. Just denna är mycket fin. Tror det är 'Etoile Violette', men är inte säker.

Den tidigare skuggiga slänten har fått mer sol sedan några träd har tagits bort. Här finns mest bladväxter och några koreansk plymspirea.
Under tallarna är det torrt men jag får stödvattna här. Lönnen är en självsådd planta från en Acer palmatum 'Osakazuki'. Digitalisen (i mitten) sådde jag från en snygg vit för något år sedan. Sparar de snyggaste varje år. Just denna vita i bilden är grönvit innan den öppnar och blir sedan helt vit. Enorma blomklockor. 


Den långa perennarabatten är omöjlig att fotografera men här finns diverse. 

Altanen med några av alla krukor.


Fler trädgårdsbloggar finns på Trädgårdsfägring

11 kommentarer:

  1. Å det lät spännande :) Ska ha det i minnet men i dagsläget är planen att jag ska vara i Oslo hos min dotter. Ser många spännande miljöer i dina bilder.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  2. Queen of Sweden er så fin! Din clematis ligner på den ja, og den var også veldig fin. Du har mange krukker :)

    SvaraRadera
  3. Besökarna kommer att få mycket fint att uppleva och njuta av när du har öppet hus. Hade varit kul att vara med, men lite för långt. Läcker med rostbladet som sticker upp i grönskan. Hoppas ni får bra väder.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera
  4. Hei!
    Du har en fantastisk hage. Spennende med mye variasjon. Gillena har vi også, og den blir som du sier flottere og flottere. Klematisen er imponerende, vakkert rustblad. Lykke til med åpen hage!
    Ha det godt! Anne

    SvaraRadera
  5. Hejsan Helene!
    Lyckos de som får komma och uppleva din kreativa oas.Får se om jag är en av dem...
    Ha det gott!
    /Anja

    SvaraRadera
  6. Hej Helene

    Ja Gillena är så fin!
    Bra initiativ med öppen trädgård - är i tyskland.
    Du har en fantastisk trädgård at visa fram!

    Ha en trevlig dag

    SvaraRadera
  7. Tack för namnet Gillena, jag har den i flödande sol och den är fantastisk. Härligt med er alla som öppnar upp era trädgårdar till oss andra. Var för några veckor sedan i Ulla Molins trädgård i Skåne, vet inte för vilken gång i ordningen.

    SvaraRadera
  8. Jeg kan se af billederne, at der venter dine havegæster en stor oplevelse. Din Gillenia er stor og smuk, og blomsterne ser så lette og svævende ud. Den vil helt sikkert tiltrække sig opmærksomhed på søndag.

    Hilsen Elna

    SvaraRadera
  9. Hej Helene!
    Du har mycket fint i din trädgård. Klematisen är riktigt frodig och fin och har en fantastisk färg.
    Ser härligt ut.
    Ha det gott /Marika

    SvaraRadera
  10. Hoppas ni hade en riktigt fin dag! Er trädgård har så många fina miljöer och växter. Rosorna är underbara i år och jag kan bara hålla med dig om gillenia. Så vacker!
    Kram Kristina

    SvaraRadera
  11. Oh, så fint!
    Önskar jag hade haft möjlighet att komma till Sverige då. Skulle så gärna vilat se din vackra trädgård!

    SvaraRadera