Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

fredag 31 mars 2017

Vårtecken

I blommig fredag är det vårtecken som tema. Eftersom mars varit ganska konstant i temperatur har våren tagit god tid på sig. Inga bakslag i form av kalla nätter men heller inga väldigt varma dagar (här vid kusten i allafall).

Trädpionen är tidig med att visa nytillväxt. 
Så här fin blir den om några månader.

Bredbladig pärlhyacint (Muscari latifolia) är både fin och väluppfostrad. Sprider sig lite lagom. 

Gullvivan är på gång

Krokusen har stått i över en månad, pga den jämna temeperaturen. 

Fler vårtecken på andra bloggar 

13 kommentarer:

 1. Det är ju faktiskt en fördel med temperaturen. Lång blomning men lite segt! Men snart kommer det att smälla till och då hinner man inte med alls :)

  Ha en skön helg!

  //Veronica

  SvaraRadera
 2. Fina vårtecken och så långt har inte mina pärlhyacinther kommit. Visst har krokusarna blommat fint länge :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Sakte, men sikkert. Og vakkert blir det :)
  God helg!

  SvaraRadera
 4. Ni ligger ändå långt före södra Norrland som det helt naturligt är. Nu ska värmen komma tillbaka, skönt.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jeg liker det når våren bruker god tid, for så lenge en ser at blomstene dukker opp får en jo bedre tid til å nyte de. Vakre vårtegn hos deg, og trepeonen så helt nydelig ut! Det er mye å glede seg til!

  SvaraRadera
 6. Så långt pionen har kommit hos dig, här dröjer det ett tag till. Gullvivan och bollvivan har kommit en bit, härligt att se allt som poppar upp. Har stora förhoppningar på alla lökar jag satte.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 7. Nu vill jag ut och kika på min trädpion! Så inspirerande dina foton är när jag sitter här inne och tycker att våren är lite för ruggig.

  SvaraRadera
 8. Väldig vacker trädpion! Trevlig helg! /Charlotte

  SvaraRadera
 9. Dejlige forårstegn. Træpæonen er vel nok skøn, der er noget at glæde sig til om nogle måneder.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 10. Det har varit en bra vår tycker jag med inte alltför varierande temperaturer mellan natt och dag. Då får vi njuta av krokusblomningen lite längre.

  Här har buskpionerna inte kommit lika långt, tittade på dem igår och det börjar synas lite färg i topparna. Härliga bilder du har tagit!

  SvaraRadera
 11. Buskpion, rönnspirea och gaffelolvon är de piggaste vedartade växterna på våren, om man nu bortser från trollhassel och liknande som blommar på vintern. Buskpion har jag tyvärr misslyckats med i etableringen, så jag får nöja med med vår grannes exemplar som är den största jag sett och helt ljuvlig. Jag tycker om buskpion året om, inte bara när den blommar.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 12. Ååå, pärlhyacinten tar nästan andan ur mig! Uppsatt på önskelistan.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 13. Det är så vackert att man blir andtruten...om man bara tittar nära och där man har hunnit städa undan! Vackra bilder en efter annan och jag gjorde en upptäckt förra året. Du visar bredbladig pärlhyacint och just den var ny för mig 2016. Nu har vi den här i trädgården för första gången. Den får gärna sprida sig för min del. Jag har FB-fasta men inte bloggfasta, tack för titten!
  !

  SvaraRadera