Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

tisdag 7 mars 2017

Snö och snökrokus

Vi har nästan inte haft någon snö alls denna vinter men i helgen kom det ca 10 cm som visserligen sjunkit ihop lite nu. Snökrokusen, Crocus tommasinianus, som blommat hela februari är verkligen riktiga tuffingar. Man tycker att stjälken ser så tunn ut men den bär fint och nu blommar de genom snön.

Snökrokusen sticker upp genom snön. Det är molnigt idag annars hade de varit öppna också. Det blir lite dova färger idag.

Crocus tommasinianus
Så här såg det ut den 24 feb. Se tidigare inlägg här.


6 kommentarer:

 1. Hej Helene

  Ja, blommorna tål mera än vad man tror!
  Bra bilder!

  Ha en trevlig dag

  SvaraRadera
 2. Nydelig bilde av krokus i snøen! Så fint å se de lilla toppene som stikker frem i snøen. Får håpe at du ikke får mer snø nå.

  SvaraRadera
 3. Så vackert! Just den krokusen är en av mina favoriter, inte minst för att den sprider sig så snällt. Tur att den glädjer oss även när snön får våren att ta en liten paus.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Ser härligt ut, riktiga kämpar i den kalla snön. Visste inte att det fanns snökrokus.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 5. Oj vilken härlig bild av snökrokus! Ser fram emot att få plantera den i trädgården!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Wow, såna måste jag ju bara ha! Mäktig bild när de sticker upp genom snön. Med andra ord kan man ha blommande krokus så gott som året om, bortsett från januari då varken höstkrokus eller snökrukos blommar.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera