Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

torsdag 17 maj 2018

Lisebergs trädgårdsdagar

Idag besökte jag Lisebergs trädgårdsdagar som pågår till och med söndag. Det finns en del snygga planteringar i parken men bland utställarna tycks det blir fler och fler hantverkare och prylförsäljare för varje år. Jag gillar att titta på det också.
I växtväg fanns inte så mycket ovanligt eller nytt, så vitt jag kunde se. Ett antal lokala/regionala plantskolor var på plats men det utbudet kan man lika gärna köpa hos dem direkt utan att ta omvägen om Liseberg.
Bland hantverkarna fanns några som producerar sina saker själva. Det är alltid lite roligare än när stora återförsäljare fyller stånden.
Summa summarum: Trevligt ja, men om jag inte hade bott så nära hade det nog inte varit värt resan.
Köpte jag något? Ja en superfin rostig ormbunke, några lökar hos "holländarna" och en mössa i blommigt tyg.
Tur att tulpanerna var så fina och inte hade blommat över. det har varit väldigt varmt i Göteborg i snart två veckor så många av mina är på slutet nu. "Holländarna" kan man lita på. De är på plats varje år. Däremot är det inte alltid det som visas på bilden som kommer upp när man planterat lökarna. I allafall inte färgmässigt. 

En ny digitalis till det facila priset av 150 kr.

Prylar fanns det gott om. 

Mitt främsta köp: Ormbunke i rostigt järn. Tillfälligt placerad bland rabarber och bärbuskar. Ska få en annan plats sedan. 
Fler bloggar om trädgård på Trädgårdsfägring

9 kommentarer:

 1. Hej Helene

  Lisebergs trädgårdsdagar låter mycket som "CPH-Garden" massor med prylar och ett fåtal plantskolor.
  Men bra du fick något med dig hem:)
  Kul ormbunke!

  Ha en trevlig kväll

  SvaraRadera
 2. Vilken förmån att ha Liseberg inom räckhåll.
  Trodde du först hade köpt en levande växt men den här var ju också fin.
  Allt gott!

  SvaraRadera
 3. Så flott den rustne bregnen var! Det så jo ut som de hadde mye fint der, og det var vakre tulipaner også.

  SvaraRadera
 4. Hej Helene!
  Ångrar nästan att jag inte köpte den blå amaryllislöken i Amsterdam, hade varit kul att se vad det blev av den. Vilken underbar Digitalis, den hade gärna fått komma med hem. Ser att det var mässpris! Gillar din rostiga ormbunke.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 5. Tack för rapporten. För första gången på många år har jag hoppat över att besöka mässan, då det brukar vara en besvikelse. Brukar trots det alltid handla något, men växtmässigt är det typ värdelöst. Trevlig omgivning dock och vädret har ju varit helt fantastiskt. Ormbunken var ett fynd! Älskar den.
  Och på torsdag ska jag till London, (gissa varför just den helgen) är så lycklig för det...
  Orolig för värmen här hemma dock. Ja, alltid är det något.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 6. Flott tulipanblomstring! Det var en kostbar Digitalis. Bedre idé å så dem!
  Bra du fant noe fint å ta med hjem.

  SvaraRadera
 7. Fin tulpanblomning! Beundrar dig som åker dit. Jag slutade för några år sedan när jag upplevde att det växtmässigt inte var något spännande. Ormbunken var urläcker :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 8. Åååå, så läcker ormbunke! Helt i min smak. Hade kunnat se fler bilder från tilldragelsen. Blir alltför sällan besök på Botan. Önskar ibland att jag bodde närmare.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera