Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

söndag 22 april 2018

Gargoyle

Gillar de små figurerna som ska skrämma bort onda andar, s.k gargoyles. I England har man de ofta i trädgården men ursprunget är gammalt. Det finns ett antal mycket kända gargoyles på byggnader. Mest kända är nog de på Notre Dame. Ofta prydde de kyrkor och andra ståtliga byggnader. De fräckaste är de som sitter vid stuprännorna och leder bort vatten från byggnaderna genom att vattnet sprutar ur munnen, tycker jag.  Hoppas mina ska skrämma rådjuren, men de har inte varit så lättskrämda ännu.
Nu när det är lite varmare har jag kommit igång med betonggjutningen igen. Betongsäcken var nog gammal för betongen blev lite smulig och ena foten blev demolerad men det bidrar till antikkänslan. Originalet kommer från England men jag har gjort en form för att kunna gjuta fler till trädgården. De gömmer sig bland buskar och ormbunkar lite var stans hos mig.
Gargoyle bland buskarna. Just den här är omålad men jag ska nog måla någon av de andra. 


4 kommentarer:

 1. Jeg liker også veldig godt disse gargoylene. Jeg har en som ligner som sitter på min trapp :)

  SvaraRadera
 2. Vilken häftig liten figur!

  /Gunilla

  SvaraRadera
 3. Hej Helene!
  Det bor några hos dottern, hos mig är det mindre figurer som grodor, myror och fåglar.
  Är imponerad av att du kan gjuta dem själv, måste vara svårt att få ur formen.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 4. Mmm det där är trädgårdspynt jag gillar. De hade många olika på Ulriksdals trädgård men jag har fått för mig att de stängt.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera