Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

tisdag 27 mars 2018

Poppy pod - vallmokapsel

Idag vaknade vi till 10 cm nysnö - igen. Trodde nästan det var slut på snön du. Får trösta mig med mina "konstprojekt". Har bl.a gjort ett antal vallmokapslar i keramik i vinter. Tog ut den största och satte i snön. Strösslade några penséer för vårkänsla. Kan det hjälpa mot vintern tro? Tänkte ha den i någon rabatt sedan. Under en vallmo kanske vore lämpligt.

vallmo frökapsel
Frökapsel i keramik. Höjd ca 20 cm. 

12 kommentarer:

 1. Ditt konsthantverk är suveränt fint. Jag tror att det hjälper när du har gjort så där läckert med vallmokapseln och de små söta penséerna.

  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Så fint, duktig du är. Ja nu kommer nog våren, man måste tro.
  Allt gott!

  SvaraRadera
 3. Vilken läcker kapsel... och jag tänker att det kanske trots allt är bra att du har vinter som ger dig tid att skapa vackra saker ;) Jodå det kom en fräsch påfyllning av vit snö i natt här också.

  Ha en fin påskhelg! Carina

  SvaraRadera
 4. Jeg er helt sikker på din valmuekapsel skal hjælpe våren på vej. Fint arbejde!

  Hilsner fra Ulla

  SvaraRadera
 5. Så fine dine valmuer har blitt! Her fikk vi ikke oe snø i natt, men vi har i grunnen nok fra før ;)
  God påske!

  SvaraRadera
 6. Hej Helene!
  Så fin Vallmo, den kommer att pryda sin plats. Hoppas den lockar fram våren hos dig.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 7. Det er en fin valmuefrøkapsel, der vil pynte, uanset hvor du placerer den. Er den lavet som en krukke med låg, eller er den ud i et?
  God påske!

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elna - kul att du gillar den. Den är gjord i två delar och sammanfogad innan den är skröjbränd och sedan glaserad och bränd igen.
   //Helene

   Radera
 8. Snygg! Kul att kunna göra något så fint.
  Glad påsk!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 9. Hej Helene!

  Den var verkligen fin! Det är trevligt att ha en hobby även vintertid när trädgården vilar. Jag hoppas mitt fotointresse kan bli något som är inspirerande och utmanande även under den kalla årstiden.

  I går såg jag att krokuslökarna jag fick av dig började titta upp, spännande!

  En Glad Påsk till dig!

  SvaraRadera
 10. Den är verkligen fin Helene! Jag är full av beundran. Vackert med de små penséerna mot snön (som jag hoppas går bort snart) Så fint den kommer att pryda någon rabatt i sommar.

  Önskar dig en skön påskhelg!
  /Anita

  SvaraRadera
 11. Jättefin kapsel! Även om man inte saknar sysslor precis så känner jag hur stressen börjar krypa på. Det blir en väldigt jäktig vår när man äntligen kan vara utomhus.

  SvaraRadera