Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

onsdag 12 april 2017

Växthusvinst

Jag har inte vunnit ett växthus men vårt växthus har vunnit ett pris (skrytvarning för ev. känsliga). Det kom på plats 2-10 (utan inbördes ordning) i Hus & Hems tävling. Eftersom vi byggt det själva tillsammans i familjen känns utmärkelsen extra rolig och jag hoppas det kan inspirera andra att vilja bygga eget också. Växthus är en fantastisk sak i sig och det tillför också trädgården en extra dimension rent visuellt. Vi har tidigare beskrivit vårt bygge här.
Tidningen har uterums- och växthus-tema så det finns gott om idéer för den som går i växthustankar och det finns många hemmabyggen av olika slag för den som gillar det. Särskilt egenbyggda av fönster verkar vara populärt. 
Nu kör jag igång maximalt utnyttjande i vårt växthus, till både fröer och annat. Det finns en del frösådder där redan och några hinkar med potatis men i påskhelgen blir det ännu mer. 

Texten har de hittat på själva förutom någon rad och det blev ju ganska rätt. Men värme har vi inte dragit in, däremot el så vi kan ju värma upp om vi vill.


Artikeln på webben

12 kommentarer:

 1. Gratulerer med velfortjent pris! Det er jo veldig flott, og ekstra gøy når dere har laget det selv!

  SvaraRadera
 2. Så kul - stort grattis !!!
  Idag är det svinkallt här och det skulle bli snö under helgen så det blir nog inget växthusliv heller som planerat.
  Ha det så gott under påskhelgen !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 3. Hej Helene

  Gratulerar med priset´- Hemgjort är välgjort!

  Glad påsk:)

  SvaraRadera
 4. Grattis, så kul. Jag är också nöjd med vårt växthus, vi har el men inget vatten. Om jag hade tänkt till skulle vi ha isolerat golvet, men allt gick så snabbt.
  Allt gott!

  SvaraRadera
 5. Grattis, det var ett befogat pris! Ert växthus är både annorlunda och vackert och jag är mycket impad att ni byggt själva!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 6. Kul med en sådan utmärkelse, inte minst när man som ni har byggt själva. Gillar också ert växthus skarpt! :)
  Glad påsk!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 7. Tillykke med anerkendelsen. I kan godt være stolte over jeres arbejde.
  God påske!

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 8. Himla snyggt! Men jag är "allergisk" mot att måla lister så här får det vara metallprofiler... :)

  SvaraRadera
 9. Så kul och välförtjänt. Grattis. Växthus med snedtak verkar både praktiskt och mysigt särskilt om det är friliggande från huset.
  Glad påsk!
  Luna

  SvaraRadera
 10. Tack snälla för dina fina och peppande kommentarer hos mig - de värmer verkligen mitt hjärta !
  KRAM/Isa

  SvaraRadera
 11. Inte bara snyggt på utsidan, utan också mysig inifrån, inbäddad i grönska som den är, kan jag, som varit där, intyga!! Och då har orangeriet inte ens varit med i tävlingen, gissar jag. Minst lika fantastiskt i sitt slag.
  Stort grattis till utmärkelsen, härligt att kunna inspirera andra.
  Marta

  SvaraRadera