Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

måndag 17 april 2017

Kall och lång vår

Våren utvecklas långsamt på grund av kylan men vi har sluppit snö, förutom att det har singlat ner några få flingor i påskhelgen. Det har bara varit någon minusgrad som kallast också. Träden har inte kommit så långt även om häggmispeln är på gång snart och det spricker i många andra lövknoppar. Den vår som finns är på marken.

De tidiga tulpanerna blommar fint. Har glömt vilken sort detta är men den är ganska låg och återkommer varje år och förökar sig fint. Har inte så mycket tulpaner eftersom det är rådjursmat men de jag har är samlade så jag ska kunna strö blodmjöl där. 

Backsipporna blommar fint nu.

Chionodoxa lucilae i blått 

Chionodoxa lucilae och C. forbesii 

Balkansippan Anemone blanda.

Över åren förökar sig balkansippan ganska bra.

Någon äter på alla knopparna på min Magnolia stellata 'Royal Star', stjärnmagnolia. Vet någon vad det är och vad man kan göra åt det nu eller kommande säsonger?

8 kommentarer:

 1. Det ser jo ut som det tross alt det kalde været så blomstrer det jo mye hos deg likevel. Kald og sein vår her også, og det virker som vi alle her i Norden har hatt det samme kalde været. Varmen må vel komme snart!

  SvaraRadera
 2. Ja, här går vi igenom en påfrestande period just nu, lite väl låga temperaturer för att det skall kännas okay.

  Vilka läckra bilder du har tagit av dina vårblommande lökväxter - tjusigt Helene!

  Tyvärr har jag ingen aning om vem som äter på din Magnolia - attans! så tråkigt.

  SvaraRadera
 3. Hej Helene

  Det ser nästan ut som hos os härnere. Magnolian har börjat i vissa trädgårdar men din kommer strax ser jag. Kan det möjligen vara sniglar - Vissa små med hus klivar långt upp?

  Ha en trevlig ny vecka

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder på fina vårblommor, det ser härligt ut. Ser inget av varken backsippa eller balkansippa här ännu. Mina Magnoliaknoppar är som små videkissar, så synd att någon äter på din Magnolia.
  Ha en fin vecka /Marika

  SvaraRadera
 5. Så vacker vårblomnng och fördelen med kylan är ändå att få njuta desto längre.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Vacker vårblomning hos dig trots kylan. Mina stjärnmagnolior, både de jag har på landet och den hemma har ätna knoppar. Tror att det är snäckorna (sniglarna med hus) som orsakar skadorna.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Trist med ätna knoppar, men så många fina vårblommor du har! Har också den tidiga tulpanen, den lyser verkligen upp i tidig vårstund.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 8. Älskar balkansippan, den stjäl hela föreställningen i min vårrabatt. Dock inte länge till, kungsängsliljorna är på g. Jag ska granska min stjärnmagnolia i morgon, är det snäckor, som Birgitta tror, har jag nog också skador.....
  kram
  Marta

  SvaraRadera