Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

onsdag 20 april 2016

Trädgårdens delar #2; långa perennarabatten

Har samlat lite bilder på de olika delarna av trädgården. Presenteras allt eftersom. Idag rabatt nr 2.
Trädgården har lite olika nivåer och en del berg i dagen. Stilen är ganska lös och ledig genomgående. Stora träd och buskar blandat med perennrabatter och lite ätbart. Mycket ljusa färger och pasteller i rabatterna där vitt, blått, och limegrönt är favoritfärger men det slinker med ganska mycket rosa, cerise och lila också. Grönt är basen i skuggigare områden.

Långa perennarabatten, rabatt nr 2
En lång rabatt på framsidan (ca 15 gånger 2-3 m) med främst perenner samt några träd och buskar. Rabattens baksida möt öster utgörs av en avenbokshäck. Stilen är lite lös och ledig.

Blå gräsfibbla (Catanache caerulea) och borstnejlika (Dianthus barbatus), samsas med en massa perenner, gräs och mindre buskar. Lökar på våren.

En lönn, nävor, stäppsalvia, pioner, och en massa andra ettåringar och perenner. I rabatten finns också några andra större buskar och småträd.

På hösten är den japanska lönnen (Acer palmatum 'Ozakazuki') ett rött stopptecken i ena änden av rabatten. Bild från oktober.


2 kommentarer:

 1. Oj, vad blå gräsfibblan är läcker! Perenn eller? Ljuvlig rabatt, löst och ledigt är min melodi.
  Trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Gräsfibblan är perenn och frösår sig lite lagom på egen hand. Men man kan så den själv också, den är inte svår-
  //Helene

  SvaraRadera