Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

söndag 10 mars 2019

Head gardeners


Nu har jag fått förstärkning i trädgården med ett trädgårdsmästarpar eller head(!) gardeners. De får hjälpas åt och stötta mig i framtiden. Frisyrerna saknas ännu. Tänkte sätta gräs i dem så de ser lite punkigare ut (därav hålen i huvudena). Kanske jag förstärker området runt ögonen lite med diskret färg också.
Under vintern roar jag mig med trädgårdsrelaterat inomhus, bl.a keramik. Dessa är gjorda i stengodslera så de klarar utomhus hela året men de kanske får komma in i värmen till vintern.
De senaste veckorna har det regnat och blåst konstant. Marken är vattensjuk och jag försöker undvika att gå för mycket i trädgården. Dessutom är det ju kallt.
Men snart så... då kan mitt par börja jobba. Funderar på vad jag ska kalla dem. Förslag?

Fler trädgårdsbloggar finns på Trädgårdsfägring

9 kommentarer:

 1. Så fine de er! Du kan jo også ha hvite eller blå lobelia i de :)
  Navn er alltid vanskelig å finne på.
  Ha det godt.

  SvaraRadera
 2. Et herligt par! Jeg glæder mig til at se deres frisurer.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 3. Är det möjligen Demeter och Pan? Växtligheten och skördens gudinna tillsammans med naturens skyddsgud.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 4. SÅ fine potter du har laget. Har ide om å lage noe liknende i betongleire. Gleder meg til å se dem med planter. Artig innslag i hagen dette. Superflink er du.

  SvaraRadera
 5. Hej Helene!
  De kommer att bli fina med sina frisyrer. Du kommer säkert på några fina namn.
  Miss och Canthus poppade upp hos mig.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 6. Hei!
  De ser ut til å ha full kontroll. Vet hva de vil og ser hva som bør gjøres. Han ser streng ut, hun ser ut som det er rett før hun begynner å le. Et perfekt par for hagen. Navn må ofte modnes. Kanskje du kan bruke forskjellig gress som viser personlighetene.
  Lykke til med dåpen! Klem Anne

  SvaraRadera
 7. Så läckra och jag älskar humorn hela idéen utstrålar. Ja gärna punkare kanske med nått rött? Tänker på punkmamman som kom farande en 80-tals morron i Brighton, hon var trött, med sitt lilla barn i sulky och den punkriktiga punkkammen trött hängande nerför sidan av huv'et :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 8. Helene
  Jättefina! Har sett något liknande och gillat verkligen idén.
  Tänk att även du har fått mycket regn, så som vi här i Gunnilse, när resten av landet lider av låga eller mycket låga grundvattennivåer. Gotland har bevattningsförbud fom första april! Herreje! Undrar hur det funkar....?!
  Ha det gott i ditt paradis!
  /Anja

  SvaraRadera
 9. Häftiga! Vad du kan!
  Namnförslag med Göteborgsanknytning, Humle och Dumle. Känner du till dem?
  Önskar dej en skön söndag!

  SvaraRadera