Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

söndag 5 februari 2017

London; trädgårdstur på kanalen

Nu i vintermörkret finns tid att planera resor och trädgårdsbesök. Ibland blir de av och ibland inte, men planeringen är också en del i nöjet, tycker jag.
Längtar alltid till UK. Då är det ju lätt att man hamnar i London först. Där finns massor av trädgård, även inne i stan. Alla parker till exempel. Inte så att jag har tröttnat på parker men det finns andra trädgårdsupplevelser som t.ex en kanaltur. En helt ny vy av London öppnar sig. Strax norr om Paddington Station ligger Little Venice som är startpunkt för kanalturen till Camden Lock. Man får möjlighet att kika in på folks bakgårdar eller se de stora villornas trädgårds-baksidor mot kanalen. De stora träd som hänger ut över kanalen ger lite djungelkänsla. Londons innerstad ger ett särskilt gynnsamt mikroklimat som gör att man kan odla fler känsliga träd till större storlek. Det finns t.ex stora fikon- och olivträd att beskåda. 
Om man inte vill ta kanalturen går det också att promenera utmed i stort sett hela kanalen som sträcker sig genom en stor del av London. 
Under båtturen ser man odlingar på kanalbåtar, där folk odlar allt från blommor och grönsaker till träd.

Den beskrivna turen går mellan Little Venice och Camden Lock eller omvänt och tar en knapp timme. Man kan också åka till London Zoo, vilket är en lite kortare tur men då bör man kombinera med ett besök där eftersom man stiger av inne på Zoo. Det finns tur-och-retur-biljett eller enkelresa. Båtarna går hela året men på vintern bara på helgerna. Närmaste tunnelbanestation för ombordstigning vid Little Venice är Warwick Avenue och stationen närmast Camden Lock heter Camden Town. Där finns det också väldigt trevliga utom- och inomhusmarknader. 


En stilla tur genom London.  
Många kanalbåtar ligger still hela tiden och fungerar som bostäder. Där odlas det en hel del.

Egen båtplats.

Uteplats med krukor så nära att man kan ta på dem. De måste ju vara placerade för att ses från kanalen för de kan knappast synas från bryggans möblemang. Ser lite knepigt ut att vattna för de står under trädäcket.

Fikonträd modell större, utmed kanalen.

I Camden Town finns roliga matställen och butiker. Vill man ta en promenad kan man gå vidare till Regent's Park som är en mycket fin park. 

Båtturen märkt med röd linje. I Regent's Park finns också Queen Mary's Gardens, i den inre cirkeln, med en magnifik rosenträdgård.

11 kommentarer:

 1. Så knäppt att jag som bott i London i flera år inte har gjort denna kanaltur - låter ju supermysigt! Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Flotte bilder fra kanalene! De kanalbåtene ser så fine ut. Sikkert kult å reise med de. Det fikentreet så ut til å trives veldig godt.

  SvaraRadera
 3. Spændende billeder fra London. Der er et hyggeligt miljø omkring husbådene. Når man ser billederne, tænker man ikke over, at man befinder sig i en af verdens største byer.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 4. Känns som det var länge sen jag var i London... har sett kanalbåtarna i Camden men inte åkt dem. Ser härligt ut.
  Allt gott!

  SvaraRadera
 5. Hei! Dette så veldig spennende ut fordi du har tatt så fine bilder. Har skrevet ned opplysninger om turen for den har jeg veldig lyst til å oppleve.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 6. Vi promenerade längst kanalen senast vi var i London. Vi gick från Regent park till Paddington, där vi alltid bor. Det är en upplevelse att se husbåtar inredda som uteplats med krukor och spaljéer och allt.
  Längtar till London nu. Det är nog den enda storstaden i hela världen jag någonsin har längtat till och det är inte för storstadskänslan utan för parkerna.
  Lyckliga du som har resa inbokad.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig tur. Gjorde en liknande i Bath - det ingick som transport mellan boendet och centrum. St James's har alltid varit min favoritpark i London. Fast nu var det länge sedan jag var inne i stan.

  Carina

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset, låter mycket intressant, ser ut som en härlig båttur.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 9. Inte visste jag att man kunde göra en sån kanaltur i London. Så inspirerande bilder. Vackert med de röda blommorna men håller med, hur i hela världen vattnar man dom, från en båt kanske :) Tack för tipset och inspirationen!

  /Anita

  SvaraRadera
 10. Missa inte Clifton Nurseries som ligger i närheten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det ska man inte missa. Har varit där, jättefint ställe.
   //Helene

   Radera