Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

lördag 25 juni 2016

Duvhök mot skator


Trött på att skatorna (och andra fåglar) tjuvar tomater och röda bär. Tillverkade en duvhök (nåja, det var det jag försökte likna) i tyg med gunnebotråd för att hålla ut vingarna och en liten latta från ett segel genom kroppen. Nu svävar den bredvid Piennolotomaterna. Vad gör man inte för sina tomater!
Mobilen klar, nu ska den flyga också.

4 kommentarer:

 1. Så flott den var! Får håpe du får ha hagen din i fred med å bruke den :)

  SvaraRadera
 2. Så proffsigt!
  Helt klart måste den göra susen.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Fiffigt, jag skulle också behöva skydda blåbären mot grannens duvor. Fast katterna patrullerar på berget och det är också ett skådespel för sig.
  Då ses vi på bussresan, det ordnar Bengt, att alla som vill kommer med. Ser fram emot detta, (även om det är min sista dag på semestern.)
  Du skriver att du är restriktiv med hostor pga sniglarna och det förstår jag. Så känns det ju. De flesta bladväxter kan drabbas, inte minst brunnera. Men det finns så många snigelsäkra hostasorter, jag kanske ska skriva om dem. De med tjocka, "vaxade", blåaktiga blad tar de inte. Inte June heller.
  Ha det bra!
  Marta

  SvaraRadera
 4. Bussresan bekräftad. Ja skriv om hosta och sniglar. Jag har några som funkar; June är bäst men några till är bra ex. First Frost.
  //Helene

  SvaraRadera