Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

lördag 15 juli 2017

Maskrosor - modell större

Ibland får man material över vid diverse arbeten som ex. brädor, i det här fallet råspont. Tänkte trädgård och återbruk och efter lite möda så blev det en muralmålning, eller kanske mindre anspråkslöst uttryckt - maskrosor på brädor. Möjligen fungerar det som en besvärjelse och förhindrar vidare spridning av de som finns i trädgården!

dandelion painting

7 kommentarer:

 1. Maskrosor är ett riktigt otyg, men få blommor är vackrare avbildade,
  och då tänker jag naturligtvis på de utblommade . Så vacker din tavla blev, med de tillhörande flygande"paraply fröna". Jag har ett telefonfodral med utblommade maskrosor på som jag tokgillar.
  Skön söndag!

  SvaraRadera
 2. Tjusigt! Försöker utröna hur du gjort... förtejpat vissa sträckor... täckt vita parti med gummi eller vad... Pryder verkligen sin plats i vilket fall och hoppas besvärjelsen tar!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Motivet är faktiskt en schablon jag köpt tidigare på e-bay. Men det var inte enkelt att få fast den på brädorna för den var så detaljerad. Därför är den stora blomman inte alls som schablonen men det är det ju ingen som vet. Underlaget är målat med vit färg. Sedan är schablonen ditsatt och så sprayade jag med svart färg lite oregelbundet. Sedan är det bara att dra av schablonen och hoppas på det bästa.
   //Helene

   Radera
 3. Så fint det ble! Løvetann på bilder kan jeg like :)

  SvaraRadera
 4. Så snyggt återbruk :) Berätta om besvärjelsen funkar - då går jag all-in på en sån lösning.

  Carina

  SvaraRadera
 5. Maskrosor är riktigt dekorativa speciellt fröställningen.
  Du har lyckats bra, det blev fint.
  Ha en trevlig söndag /Marika

  SvaraRadera