Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

söndag 20 november 2016

Ormbunksbord

Nu när det är inneväder har jag gjort en uppfräschning av ett gammalt bord vi har som kommer från min svärmor. Fick O's tillstånd att ge mig på det med färg. Kopplingen till trädgård är att jag har gjort det till ett ormbunksbord. Det blev bra i vår hall med skiffergolv och vitt i övrigt.
Målat med Annie Sloan Chalk Paint. Graphite på skivan med clear och dark wax. Benet är målat med Old White med clear wax (en upplysning bara värdefull för mina chalk-paint-vänner. Ni andra kan tänka svart och vit färg.) Ovanpå skivan schablonmålning med Inka Gold Wax; silver, guld och brons. Vaxerna är väldigt användbara. Man kan ha dem att måla med, om man tunnar dem lite, och att vaxa med förstås. Använder dem på betong, sten, trä, ja allt.

Efter ommålning

Efter ommålning.
Före; benet är lackat med någon mörk lack medan skivan är obehandlad. Det har alltid legat en duk på skivan så man har inte sett det. 

7 kommentarer:

 1. Såå snyggt det blev - vilken förvandling !!
  Så duktig och kreativ du är som fått till det så fint - är jätteimponerad !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Åhhh, så fint det ble! Du er virkelig dyktig :)

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar förändring! Ett helt annat uttryck! Du har verkligen en fin känsla för färg och form. Jag tycker jag ser det i allt du visar! Har aldrig jobbat med de färger och material du pratar om men bli mycket inspirerad!

  SvaraRadera
 4. Sikken en forvandling! Det er virkelig blevet et spændende og helt unikt bord.

  Hilsen Elna

  SvaraRadera
 5. Waow! Vilken förvandling!
  Bordet blev supersnyggt!
  Så läckert med avtrycken från ormbunke.

  Önskar dig en härlig dag!

  SvaraRadera
 6. Det här blev ju verkligt bra, kul, annorlunda och snyggt! Har förstått att chalk paint är en egen värld. Så fint du fått till chatteringarna i bladen.
  Var köper du de här produkterna?
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera

 7. Tack alla för era fina kommentarer

  Anette - jag kunde lika gärna använt en annan färg för jag har inte utnyttjat möjligheterna med chalk paint här. Men jag har köpt dem i en butik i Göteborg, men de har ändrat sortiment nu. De finns att köpa på nätet i Monicas butik http://www.monicasbutik.se/. Men det finns andra märken än Annie Sloan också. Vaxerna har jag köpt från Tant Gräddelin, en webshop.
  //Helene

  SvaraRadera