Bloggen är min dagbok för att dokumentera större eller mindre händelser i vår trädgård. Ibland även andra projekt eller glimtar från trädgårdsresor och andras trädgårdar.

lördag 13 februari 2016

Före - efter; cottage garden

I gräsmattan på baksidan finns en anläggning som hör till vårt tryckavlopp. Denna fula del behövde döljas och idag ser man den inte alls. Runt pumpen byggde vi en träram/bänk och runt denna anlade vi en njurformad rabatt. På våren tulpaner och andra lökar. På sommaren höga perenner och annueller. Idag ser det ut så här.

På bilden: Agastache flera sorter, Röllika (Achillea millefolium), slöjsilja (Ammi majus), Perovskia 'Blue Spire', Jätteverbena (Verbena bonariensis), Zinnia, Röd solhatt (Echinacea purpurea 'Magnus', m.fl solhattar)Men det var en lång väg dit.

Före: Omotiverad rund häck i gräsmattan, för att dölja pumpen. Idag är det lilla växthuset också borta till förmån för ett större. 


Före: Ful pumpanläggning i gräsmattan. Gräsmattan grävs bort.

5 kommentarer:

 1. Vilken fantastiskt vacker rabatt ni skapat runt pumpanläggningen - ser så harmoniskt ut!
  Roligt när man kan förvandla något "fult" till något så vackert i trädgården. Bra jobbat !

  Ha det så gott !
  kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Snyggt! och träramen var smart. Den ger karaktär även på vintern.
  hälsn. Luna

  SvaraRadera
 3. Det blev ju jättebra! Hade ett liknande problem med ett stort lock mitt i gräsmattan till reningsverket.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 4. Perennrabatter är fantastiska! Det är roligt att anlägga och följa utvecklingen och i ert fall finns även en praktisk funktion.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker kompostition, speciellt med den lilla dragningen åt aprikos-rosa, så fint mot den metalliska blue spire. Ser framemot en lökbild =)

  SvaraRadera